Βολές Γερμανίας κατά Κίνας για τη θανατική ποινή

0

Δριμεία κριτική άσκησε η κυβέρνηση της Γερμανίας για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, κρίνοντας πως οι θανατικές ποινές αποφασίζονται «υπέρ άγαν» και τα μέσα ενημέρωσης αντιμετωπίζουν προσκόμματα στη λειτουργία τους.

Η γερμανική κυβέρνηση «εξακολουθεί να είναι πολύ ανήσυχη» απέναντι στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα: «η θανατική ποινή αποφασίζεται κι εκτελείται καθ’ υπερβολήν. Όσον αφορά όλους τους σημαίνοντες πολιτικούς τομείς, τα μέσα ενημέρωσης, υπάρχει στενός έλεγχος», εκτιμά η γερμανική κυβέρνηση σε γραπτή απάντησή της σε επερώτηση των οικολόγων βουλευτών.

«Η κυβέρνηση θεωρεί ως ιδιαίτερα κρίσιμη την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ζινγκζιάνγκ (βορειοδυτική επαρχία με μουσουλμανικές εθνότητες) και το Θιβέτ», τονίζεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

Όσον αφορά τον δικαστικό τομέα «υπάρχει ανάγκη για βελτίωση κι ιδιαίτερα στον τομέα του ποινικού δικαίου», εκτιμά το Βερολίνο, τονίζοντας πως «πολλοί εκ των κρατουμένων στις φυλακές ουδέποτε οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου».

Ωστόσο, το Βερολίνο παραδέχεται στο ανακοινωθέν του πως υπάρχει «μία διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών και των προσπαθειών της κινεζικής κυβέρνησης ως προς τη μεταρρύθμιση του κράτους δικαίου».

Σχόλια