Βουλγαρία: Νέα παραπομπή πρώην υπουργού στη Δικαιοσύνη

0

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ακόμη ένας πρώην υπουργός στη γειτονική Βουλγαρία, κατόπιν ποινικής δίωξης που ασκήθηκε εναντίον του ως ύποπτος διαφθοράς. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Γεωργίας, Νιχάτ Καμπίλ, ο οποίος είναι ο πέμπτος αξιωματούχος της προηγούμενης κυβέρνησης της Βουλγαρίας που διώκεται ποινικά για συμμετοχή σε σκάνδαλα.
Σύμφωνα με την εισαγγελία της Σόφιας, ο κ. Καμπίλ, ευθύνεται για συμφωνίες αντιπαροχής δημοσίων δασών σε δύο ιδιωτικές εταιρίες, το 2007, με συνέπεια να ζημιωθεί το Δημόσιο κατά περίπου 58 εκατομμύρια ευρώ.
Ο ίδιος, πάντως δηλώνει αθώος και επισημαίνει ότι είναι το μοναδικό κυβερνητικό στέλεχος, που ζήτησε από την εισαγγελία να διερευνήσει, αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες εναντίον του για την επίμαχη συναλλαγή μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Την ίδια ώρα, εν ενεργεία υπουργοί κάνουν λόγο για «τη μεγαλύτερη ληστεία στο δημόσιο, στη διάρκεια όλης της μεταβατικής περιόδου, στα τελευταία είκοσι χρόνια». Για την ίδια υπόθεση διώκονται πρώην υφυπουργοί κι άλλοι συνεργάτες του κ. Νιχάτ Καμπίλ και του επίσης υπόδικου διαδόχου του Βαλέρι Στέφανοφ.

Σχόλια