Βουλγαρία: Στο σκαμνί τρεις υπουργοί επί Στανίσεφ

0

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν τρεις υπουργοί της πρώην κυβέρνησης Στανίσεφ, στη Βουλγαρία, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Σόφιας, Νικολάι Κοκίνοφ.
Συγκεκριμένα, παραπέμπονται ο πρώην υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων, Βαλέρι Τσβετάνοφ, και ο πρώην υπουργός Άμυνας, Νικολάι Τσόνεφ, για κακοδιαχείριση αναφορικά με συμβόλαια επί υποθέσεων κινητής τηλεφωνίας και αγοράς υλικού για αεροσκάφη αντιστοίχως.
Στη δικαιοσύνη παραπέμπεται και η πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Αιμιλία Μασλάροβα, για την υπόθεση παραχώρησης συμβολαίου για την επισκευή ενός κέντρου κοινωνικής πολιτικής στη Στάρα Ζαγορά σε στενό φίλο της, αλλά και την κατάχρηση του ποσού των 9,8 εκ. λέβα από κρατικό πρόγραμμα.
Επιπλέον, η Εισαγγελία έχει ολοκληρώσει και την έρευνα επί των δραστηριοτήτων του πρώην πρωθυπουργού, Σεργκέι Στανίσεφ, σε σχέση με τη λανθασμένη καταχώρηση απόρρητων πληροφοριών της Κρατικής Υπηρεσίας Ασφάλειας. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον.
Στη δικαιοσύνη αναμένεται να οδηγηθεί σύντομα και ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, Ραΐφ Μουσταφά, κατά του οποίου απευθύνθηκαν κατηγορίες για εμπλοκή του σε προσπάθεια δωροδοκίας αξιωματούχου.

Σχόλια