Βραζιλία: Αναβολή της έκδοσής του στην Ιταλία φαίνεται να κερδίζει ο Τσέζαρε Μπατίστι χάρη στον πρόεδρο Λούλα

0

Η έκδοση του 54χρονου συγγραφέα και πρώην ακραίου αριστερού αγωνιστή, Τσέζαρε Μπατίστι στην Ιταλία φαίνεται πως θα καθυστερήσει, καθώς μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας να δοθεί το «πράσινο φως» για τη σχετική διαδικασία αφού, όμως, λάβει την τελική απόφαση ο αρχηγός του κράτους, ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα φαίνεται να «τρενάρει» την υπόθεση.
Ο Λούλα έχει αφήσει να εννοηθεί ότι διαφωνεί με την έκδοση του Μπατίστι, ο οποίος είχε καταδικαστεί ερήμην σε ισόβια κάθειρξη στην Ιταλία για τέσσερις δολοφονίες που διέπραξε τη δεκαετία του 1970. Εξάλλου, χθες η βραζιλιάνικη Προεδρία δεν έδωσε κανένα στοιχείο αναφορικά με την επιλογή του προέδρου ή την ημερομηνία της απόφασης του για τον 54χρονο Ιταλό.
Υπουργός του Εργατικού Κόμματος του Λούλα φέρεται να δήλωσε ότι ο πρόεδρος τάσσεται μάλλον υπέρ του να κρατήσει τον Μπατίστι στη Βραζιλία για ανθρωπιστικούς λόγους. Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τάρζο Τζένρο σχολίασε: «Έχουμε μια μακρά συζήτηση μπροστά μας». Η υπόθεση Μπατίστι έχει διχάσει το Κοινοβούλιο της Βραζιλίας: η πλειοψηφία της Αριστεράς διαφωνεί με την έκδοσή του, σε αντίθεση με τη Δεξιά.

Σχόλια