Βραζιλία: Απελευθέρωση 120 ομήρων, μετά από εξέγερση σε φυλακές

0

Απελευθερώθηκαν οι 120 και πλέον άνθρωποι που κρατούνταν όμηροι από τροφίμους φυλακών υψίστης ασφαλείας μετά από εξέγερσή τους στη βορειοανατολική Βραζιλία.

Σύμφωνα με τις αρχές της Βραζιλίας, η εξέγερση που διήρκεσε 24 ώρες τερματίστηκε και οι στασιαστές απελευθέρωσαν τους υπαλλήλους και τα μέλη των οικογενειών που βρίσκονταν στο εσωτερικό της φυλακής της πόλης Αρακαζού στην πολιτεία Σερζίπε.

Η απελευθέρωση των ομήρων, επιτεύχθηκε έπειτα από έντονες διαπραγματεύσεις κατά τις οποίες οι εξεφερμένοι τρόφιμοι εξασφάλισαν τη μεταφορά 16 κρατουμένων σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ οι όμηροι υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις μετά την απελευθέρωσή τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένας από τους τέσσερις πράκτορες ασφαλείας που κρατούνταν ως όμηρος και ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της στάσης, αφέθηκε από τους κρατούμενους λίγο νωρίτερα προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η εξέγερση σημειώθηκε στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Αντβογκάδο Ζασίντο Φίλιο, που βρίσκεται στην πόλη Αρακαζού και συνδιοικείται από την ιδιωτική εταιρία Reviver και την πολιτεία Σερζίπε.

Η οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Conectas, εκτιμά πως θα πρέπει να δημιουργηθούν 207.000 επιπλέον θέσεις σε φυλακές, καθώς η Βραζιλία έχει πλέον 548.000 κρατούμενους.