Βραζιλία: Εξέγερση σε φυλακές με ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

0

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Βραζιλίας, εξέγερση ξέσπασε σε φυλακή στην πολιτεία Παρανά της χώρας, με αποτέλεσμα τον αποκεφαλισμό δύο φυλακισμένων και την ομηρία δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται χαρακτηριστικά: ‘’Μια ομάδα φυλακισμένων στασίασε κατά τη διάρκεια του γεύματος και πήρε ομήρους δύο φύλακες. Κατόπιν αποκεφάλισε δύο κρατούμενους. Στη φυλακή υπάρχουν 1.400 κρατούμενοι και οι εξεγερμένοι έχουν υπό τον έλεγχό τους το 80% αυτής’’.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πόσοι είναι οι εξεγερμένοι κρατούμενοι. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1, υπάρχουν πολλοί τραυματίες μεταξύ των φυλακισμένων, ενώ η ομάδα διαπραγματευτών που έχει φτάσει στη φυλακή δεν μπορεί να γνωρίζει την εξέλιξη της κατάστασης.

Αιτήματα των εξεγερμένων κρατουμένων είναι η βελτίωση των υποδομών, της διατροφής, της υγιεινής και γενικότερα των συνθηκών κράτησης στις φυλακές αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για να λυθεί το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των φυλακών στη Βραζιλία όπου σήμερα υπάρχουν 548.000 κρατούμενοι, η χώρα θα χρειαστεί να κατασκευάσει σωφρονιστικά καταστήματα χωρητικότητας 207.000 θέσεων.
 

Σχόλια