Βρετανία: 18μηνη φυλάκιση σε άνδρα που έδωσε τσιγάρο σε 3χρονο κοριτσάκι

0

Η κίνηση του 31 ετών Γκρέιμι Κονρόι να δώσει το αναμμένο τσιγάρο του σ’ ένα 3χρονο κοριτσάκι, να το ενθαρρύνει να το καπνίσει και στη συνέχεια να ζητήσει από μία 14χρονη να απαθανατίσει τη σκηνή με το κινητό της τηλέφωνο, άφησε άναυδο τον Βρετανό δικαστή που κλήθηκε να εκδικάσει την υπόθεση.
Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο στο Γκέιτσχεντ. Στο βίντεο που τράβηξε η 14χρονη με προτροπή του Κονρόι, φαίνεται ο ίδιος να γελάει βλέποντας την 3χρονη να καπνίζει και να λέει: «Θα το καπνίσει όλο μόνη της!».
Ο Κονρόι είχε την ατυχία να δει την απίστευτη σκηνή ένας 16χρονος, ο οποίος και προέβη σε σχετική καταγγελία στην αστυνομία. «Το κοριτσάκι ζήτησε και δεύτερο τσιγάρο και όταν ο Κονρόι της είπε πως ένα είναι αρκετό, εκείνο άρχισε να κλαίει. Έτσι, της έδωσε κι άλλο. Εισέπνεε και τα έκανε όλα κανονικά, σαν να είχε ξανακαπνίσει. Δεν της είπε ο Γκρέιμι τι να κάνει», κατέθεσε ο μάρτυρας.
Ο κατηγορούμενος αναγνώρισε ότι εξέθεσε σε κίνδυνο το κοριτσάκι και πως η πράξη του δεν ήταν καθόλου αστεία, όπως προς στιγμήν νόμισε εκείνη την ώρα. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 18 μηνών.

Σχόλια