Βρετανία: Αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση κατά 11 εφημερίδων

0

Στην επιδίκαση αποζημίωσης – μαμούθ, ύψους άνω των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, ενδέχεται να οδηγήσουν οι αγωγές που κατέθεσε εναντίον βρετανικών εφημερίδων για «λιβελογραφικά δημοσιεύματα» ένας 34χρονος Βρετανός, ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν Μακάν.

Ο Ρόμπερτ Μουράτ στρέφεται ενάντια σε 11 βρετανικές εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας και ενός τηλεοπτικού σταθμού. Ο 34χρονος Βρετανός, ο οποίος ζει κοντά στο συγκρότημα θερινών κατοικιών της Πορτογαλίας όπου εξαφανίστηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν η μικρή Μαντλίν, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνιση.

Η δικηγορική εταιρεία που εκπροσωπεί τον Ρόμπερτ Μουράτ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι λαμβάνει νομική δράση κατά του δικτύου Sky και των εφημερίδων Sun, Daily Express, Sunday Express, Daily Star the Daily Mail, Evening Standard, Metro, Daily Mirror, Sunday Mirror, News of the World και Scotsman.

Ο 34χρονος ανακρίθηκε από την αστυνομία 11 ημέρες μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν, στο θέρετρο Πράια ντε Λους στις 3 Μαΐου του περασμένου έτους, προτού καταστεί επίσημα ύποπτος. Η αστυνομία ερεύνησε τη βίλα όπου ζει με τη μητέρα του, αναφέρει το BBC.

Βάσει του πορτογαλικού νόμου, κάποιος μπορεί να παραμείνει επισήμως ύποπτος δίχως απαγγελία κατηγορητηρίου για όσο καιρό διαρκεί η σχετική έρευνα.

Τον περασμένο μήνα ο 34χρονος είχε δηλώσει ότι ελπίζει πως η επιστροφή του ηλεκτρονικού υπολογιστή του, που είχε κατασχεθεί στις έρευνες της αστυνομίας, σημαίνει ότι σύντομα δεν θα θεωρείται πλέον επίσημα ύποπτος.

Σχόλια