Βρετανία: Αποκαλύψεις για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης από την υπηρεσία MI5

0

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “Γκάρντιαν” υποστηρίζει ότι η υπηρεσία πληροφοριών ΜΙ5 επιχείρησε να αποκρύψει στοιχεία και να παρεμποδίσει το έργο της δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση ενός κρατουμένου που ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα βασανιστηρίων.
Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρεται στην υπόθεση του Ραγκζιέμπ Αχμέντ, ο οποίος είχε συλληφθεί και είχε ανακριθεί και βασανιστεί από τη διαβόητη πακιστανική μυστική υπηρεσία ISI.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι βρετανικές αρχές είχαν στείλει ερωτήσεις στις πακιστανικές υπηρεσίες.
Μετά την μεταγωγή του στη Βρετανία, επισκέφτηκαν τον Αχμέντ πράκτορας της MI5 και αστυνομικός και του πρότειναν είτε να μειωθεί η ποινή του είτε να πάρει χρηματικό ποσό για να αποσύρει τις κατηγορίες ότι βασανίστηκε.
Για αυτήν την προσπάθεια οι δικηγόροι του ενημέρωσαν τη δικαστική αρχή που εξετάζει την υπόθεση, τονίζοντας ότι πρόκειται για προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης.
Ο Αχμέντ έχει εμφανή ακόμα και σήμερα τα σημάδια του βασανισμού στο σώμα του καθώς του αφαίρεσαν τρία νύχια με τανάλια στο Πακιστάν.
Το υπουργείο Εσωτερικών απέφυγε να σχολιάσει την υπόθεση, αναφέροντας ότι οι αξιωματικοί ενεργούν στα πλαίσια του νόμου.
Ο Αχμέντ κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα. Θα εκτίσει ποινή ισοβίων ενώ θα μείνει φυλακισμένος τουλάχιστον για 10 έτη.

Σχόλια