Βρετανία: Δεν οδηγούνται στη δικαιοσύνη οι στρατιώτες που ξυλοκοπούσαν Ιρακινούς

0

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η ομάδα των Βρετανών στρατιωτών που είχε μαγνητοσκοπηθεί να ξυλοκοπά αγρίως ιρακινούς πολίτες, δεν πρόκειται τελικά να οδηγηθεί στη στρατιωτική δικαιοσύνη, ελλείψει στοιχείων.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω βίντεο είχε προκαλέσει αγανάκτηση στη Μέση Ανατολή και είχε οδήγησει τις αρχές στην νότια ιρακινή πόλη της Βασόρα, να αναστείλουν τη συνεργασία τους με τους Βρετανούς στρατιώτες.

Τότε ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί πως θα διενεργηθεί έρευνα σε βάθος, ωστόσο το τμήμα των ειδικών ερευνών για τον βρετανικό στρατό του υπουργείου Άμυνας που ήταν επιφορτισμένο με την συγκεκριμένη υπόθεση, αποφάσισε ότι κανένας από τους εννέα δεν θα παρουσιαστεί σε στρατιωτικό δικαστήριο.

Στην ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο αναφέρει ότι δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για να τιμωρηθούν οι στρατιώτες αλλά και ότι το περιστατικό συνέβη έξι μήνες πριν, οπότε παραγράφεται και η δίωξη των εννέα δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ωστόσο για να διασκεδαστούν οι αρνητικές εντυπώσεις, ανακοινώθηκε ότι δύο άλλοι στρατιώτες που βεβήλωσαν τους τάφους δύο Ιρακινών, θα υποστούν τις πρέπουσες κυρώσεις.

Σχόλια