Βρετανία: Δικαστήριο υποχρέωσε ιδιοκτήτη υπέρβαρου σκύλου να μείνει για 10 χρόνια χωρίς κατοικίδιο

0

Χωρίς κατοικίδιο για μια δεκαετία θα μείνει υποχρεωτικά στο εξής ο ιδιοκτήτης ενός σκύλου στη Γηραιά Αλβιόνα, ο οποίος κατηγορείται ότι έκανε παχύσαρκο τον σκύλο Δαλματίας που είχε ταΐζοντάς τον τσιπς και σοκολάτες.
Η πρωτότυπη απόφαση ανήκει σε δικαστήριο της βορειοδυτικής Βρετανίας και αφορά τον Τζον Γκριν, κάτοικο του Μάκλσφιλντ στην κομητεία Τσέσαϊρ, ο οποίος, πέρα από την απαγόρευση κυριότητας σκύλου για 10 χρόνια, θα πρέπει να προσφέρει και 200 ώρες κοινωνικής εργασίας.
Ο Γκριν κατέληξε στο εδώλιο ύστερα από καταγγελίες γειτόνων του που ανησυχούσαν για την υγεία του υπέρβαρου σκύλου του, Μπάρνεϊ. Μάλιστα, κατηγορείται ότι αδιαφόρησε για τις συστάσεις που του είχαν κάνει υπεύθυνοι της προστασίας ζώων, οι οποίοι του είχαν εξηγήσει τους κινδύνους που διέτρεχε ο Μπάρνεϊ. Ο δαλματικός σκύλος είχε φθάσει τα 70 κιλά –βάρος διπλάσιο από το συνιστώμενο.
Ο Μπάρνεϊ αποχωρίστηκε το αφεντικό του κατόπιν παρέμβασης των τοπικών αρχών τον περασμένο Ιούνιο και οδηγήθηκε σε ειδικό κυνοτροφείο, όπου, αφού υποβλήθηκε σε δίαιτα και γυμναστική, κατάφερε να περιορίσει το βάρος του στα 40 κιλά.
Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε την ενοχή του, ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά της φιλικής μεταχείρισης του σκύλου και του ότι δεν είχε κατανοήσει τις βλάβες που του προκαλούσε.

Σχόλια