Βρετανία: Επιτροπή βουλευτών προειδοποιεί για τους κινδύνους από τις περικοπές πόρων στις φυλακές

0

Τους κινδύνους της περικοπής χρηματοδότησης για τη λειτουργία των βρετανικών σωφρονιστικών ιδρυμάτων επεσήμανε σε έκθεσή της Επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων. Η Επιτροπή επιδοκίμασε τις μέχρι τώρα προσπάθειες περιορισμού των εξόδων, αλλά προειδοποίησε για τις δυσμενείς συνέπειες των περικοπών ως προς την ασφάλεια και την αξιοπρεπή λειτουργία των φυλακών.

«Προβληματιζόμαστε για την ασφάλεια και τις αξιοπρεπείς συνθήκες σε ορισμένα σωφρονιστικά ιδρύματα και για το γεγονός ότι αρκετοί κρατούμενοι αναφέρουν πως δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς. Οι επιθέσεις στο προσωπικό, τα περιστατικά αυτοβλάβης και οι αποδράσεις στις εξόδους με συνοδεία έχουν αυξηθεί. Η αρμόδια υπηρεσία πρέπει να διασφαλίσει ότι στα πλάνα περικοπών λαμβάνονται υπόψη οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι για την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό στις φυλακές και την κοινωνία», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή διατύπωσε επιπλέον επιφυλάξεις για την τακτική του Υπουργού Δικαιοσύνης, Chris Grayling, να αντικαθιστά τις παλαιότερες και ακριβότερες στη συντήρηση φυλακές, παρατηρώντας πως στηρίζεται στην επισφαλή υπόθεση πως ο σωφρονιστικός πληθυσμός της Βρετανίας θα παραμείνει σταθερός.

Σχόλια