Βρετανία: Ισόβια σε 16χρονο για θανάσιμο τραυματισμό μαθητή

0

Για ένα στραβοκοίταγμα ένας 14χρονος μαχαιρώθηκε και ένας 16χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια, καθώς κρίθηκε ένοχος του θανάσιμου τραυματισμού.

Δικαστήριο της Βρετανίας καταδίκασε τον 16χρονο μαθητή Τζόζεφ Τσιν, σε ισόβια κάθειρξη για το φόνο του 14χρονου μαθητή Μάρτιν Ντινέγκαν, ο οποίος μαχαιρώθηκε κοντά στο σπίτι του στο Χόλογουεϊ, βόρεια του Λονδίνου, επειδή στραβοκοίταξε τα μέλη μιας συμμορίας.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο καβγάς ξεκίνησε όταν μια ομάδα σε ένα λεωφορείο και μια άλλη ομάδα με ποδήλατα στραβοκοίταξαν η μία την άλλη. Οι νεαροί με τα ποδήλατα ακολούθησαν την ομάδα που βρίσκονταν στο λεωφορείο. Οι δύο ομάδες καυγάδισαν δύο φορές, μία φορά κοντά σε ένα πάρκο και μιάμιση ώρα αργότερα κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στην δεύτερη διαμάχη, ο Μάρτιν και ένας ακόμη νεαρός τσακώθηκαν με τον Τσιν, ο οποίος μαχαίρωσε τον 14χρονο μαθητή στον ώμο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι πρόκειται για έγκλημα εκδίκησης και καταδίκασε, εκτός από τον Τσιν, και τον Κέβρον Γουίλλιαμς, 17 ετών, σε τέσσερα χρόνια κάθειρξη, επειδή προσπάθησε να προκαλέσει βαριές σωματικές βλάβες στον 14χρονο μαθητή κατά τη διάρκεια της επίθεσης που συνέβη τον Ιούνιο του 2007.

Σχόλια