Βρετανία: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους γάμους ομοφυλοφίλων

0

Σε ψηφοφορία στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων τίθεται σήμερα το νομοσχέδιο βάσει του οποίου επιτρέπεται η σύναψη γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Οι Βρετανοί βουλευτές ετοιμάζονται να εγκρίνουν το νομοσχέδιο που επιτρέπει τον γάμο προσώπων του ιδίου φύλου, παρά την αντίθεση μέρους των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος του David Cameron, αν και ο ίδιος τάσσεται υπέρ του νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι πρόσωπα του ιδίου φύλου μπορούν να ενωθούν πολιτικά με τα δεσμά του γάμου και επιτρέπει στα ζευγάρια άλλων θρησκευμάτων την επιλογή ανάμεσα στον πολιτικό και τον θρησκευτικό γάμο, με την εξαίρεση του αγγλικανικού δόγματος που παραμένει αντίθετο προς μια τέτοιου είδους ένωση.

Το νομοσχέδιο θα ψηφισθεί σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων πριν αναπεμφθεί για μία τελευταία φορά στη Βουλή των Λόρδων, για να επιστρέψει στη συνέχεια στην κάτω Βουλή, και εφόσον εγκριθεί οριστικά, θα καταστήσει τη Βρετανία τη 15η χώρα στον κόσμο που θα έχει προβεί σε νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Σχόλια