Βρετανία: Σύλληψη για κακοποίηση σε ίδρυμα παιδιών

0

Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές συνέλαβαν έναν 68χρονο φερόμενο ως ύποπτο για βιασμό και κακοποίηση ανηλίκου σε σχέση με την υπόθεση κακοποίησης παιδιών στο ίδρυμα για παιδιά Haut de la Garenne, στο Τζέρσι της Βρετανίας.

Η υπόθεση, για την οποία διεξάγονται έρευνες εδώ και χρόνια, αφορά μια σειρά από περιστατικά που σημειώθηκαν τη δεκαετία του 1960.

Περισσότεροι από 160 άνθρωποι έχουν καταγγείλει ότι κακοποιήθηκαν στο ίδρυμα, το οποίο τελικά σταμάτησε να λειτουργεί το 1986.
Κάποια από τα φερόμενα ως θύματα υποστηρίζουν ότι τους έβαζαν στην απομόνωση και ότι δέχτηκαν επίθεση σε υπόγεια δωμάτια που τα αποκαλούσαν «δωμάτια τιμωρίας».

Μέχρι στιγμής κατηγορίες έχουν απαγγελθεί μόνο σε έναν άνδρα, ο οποίος σχετίζεται με την υπόθεση.
Πρόκειται για έναν 76χρονο που κατηγορείται για κακοποίηση κοριτσιών, μικρότερων των 16 ετών, στο διάστημα 1969-1979, όταν εργαζόταν ως θαλαμοφύλακας στο ίδρυμα.

Την περασμένη εβδομάδα ερευνητές ανακάλυψαν οστά και δύο δόντια σε χώρο που βρίσκεται κάτω από το κτίριο του ιδρύματος, όπου τους οδήγησε σκύλος της αστυνομίας.

Επίσης κηλίδες αίματος βρέθηκαν σε πέτρινη μπανιέρα, σε υπόγειο δωμάτιο, η είσοδος του οποίου είχε σφραγιστεί με τούβλα.

Σχόλια