Βροχή μηνύσεων κατά της ελβετικής τράπεζας UBS

0

Μηνύσεις κατά της ελβετικής τράπεζας UBS και της Εποπτικής Αρχής Αγορών κατέθεσαν δικηγόροι από τη Ζυρίχη υπερασπιζόμενοι οκτώ Αμερικανούς πελάτες, για “”παραβίαση προσωπικού απορρήτου””, όπως μεταδόθηκε από το ελβετικό πρακτορείο ATS.
Οι δικηγόροι, οι οποίοι κατέθεσαν τις μηνύσεις συνεργάζονται όλοι με το ελβετικό δικηγορικό γραφείο “”Rud Winkler Partner””.
Η εν λόγω τράπεζα έχει ανακοινώσει προσφάτως ότι, υπερασπίζοντας τις θέσεις και τα συμφέροντά της ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης, επέλεξε “”να κοινοποιήσει στην αμερικανική δικαιοσύνη έναν κατάλογο με περίπου 300 Αμερικανούς καταθέτες από το πελατολόγιό της””.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι και η ίδια είχε υποψίες και ενδείξεις για τους καταθέτες αυτούς ότι “”ποσά που είχαν καταθέσει ήταν προϊόντα εγκληματικού χαρακτήρα συναλλαγών””.
Η νομοθεσία σχεδόν απόλυτα προστατεύει το “”απόρρητο”” για τους καταθέτες, από την ώρα που γίνονται δεκτά τα χρήματά τους σε ένα ελβετικό τραπεζικό ίδρυμα.
Η UBS ήταν αντιμέτωπη με ένα πρόστιμο από τις αμερικανικές αρχές 780 εκατομμυρίων δολαρίων και κοινοποιώντας τον εν λόγω κατάλογο “”έκλεισε”” με εξώδικη διαδικασία την υπόθεση αυτήν.

Σχόλια