Ψηφίσθηκε ο νέος Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων

0

Οι κ.κ. Μπουταρέλι και Βιεβιοροβσκι υπήρξαν οι δύο κορυφαίοι υποψήφιοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις δύο θέσεις μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, στις 20 Οκτωβρίου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Κλάουντε Μορέας, ανέφερε ότι: “Ο κ Μπουταρέλι φέρνει μαζί του έναν πλούτο εμπειρίας ως πρώην Αναπληρωτής Επόπτης του ΕΕΠΔ και ως πρώην Γενικός Γραμματέας της ιταλικής Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ελπίζεται ότι θα προσαρμοστεί γρήγορα στο νέο του ρόλο. Επιπλέον, ο κ Βιεβιοροβσκι κατέδειξε άριστη γνώση της προστασίας των δεδομένων και των νόμων περί ιδιωτικής ζωής στην ΕΕ, στο πλαίσιο του ρόλου του στην κορυφή της πολωνικής Αρχής Προστασίας δεδομένων.”

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σούλτζ επισημαίνει ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι ένα βασικό θεμελιώδες δικαίωμα, το οποίο και χρειάζεται σύγχρονη και ενημερωμένη γνώση και συγχρόνως δηλώνει την επιθυμία του να αποτίσει φόρο τιμής στον Πέτερ Χούστινξ, για την αφοσίωση που επέδειξε προς την υπηρεσία του για περισσότερο από δέκα χρόνια.

Το τελικό στάδιο της διαδικασίας διορισμού τους θα είναι η υπογραφή της απόφασης διορισμού από το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, προκειμένου η νέα ομάδα των εποπτικών αρχών να αναλάβει σύντομα τα καθήκοντά της.

Σχόλια