Ψηφίστηκε ο Τουρκικός Ποινικός Κώδικας

0

Ψηφίστηκε την Κυριακή χωρίς να περιλαμβάνεται η διάταξη περί ποινικοποίησης της μοιχείας ο νέος Ποινικός Κώδικας απο την τουρκική Εθνοσυνέλευση σε έκτακτη συνεδρίασή της. Βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης σημείωσαν στις αγορεύσεις τους την αντίθεσή τους σε ορισμένες διατάξεις του ποινικού κώδικα, ωστόσο ο ποινικός κώδικας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή.

Η ψηφοφορία είχε αναβληθεί πριν 10 μέρες, όταν κυβερνητικοί παράγοντες προσπάθησαν να περιλάβουν και την επίμαχη διάταξη, κάτι όμως που προκάλεσε την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσω του αρμόδιου για την διεύρυνση επιτρόπου της, η ΕΕ διεμήνυσε στην Τουρκία ότι ο δρόμος της προς την ένταξη θα μπλοκαριστεί σε ενδεχόμενη ψήφιση της διάταξης για τη μοιχεία, υποχρεώνοντας την Τουρκία να αλλάξει στάση στο ζήτημα αυτό.

Στις αρχές Οκτωρβίου η ΕΕ θα γνωστοποιήσει την έκθεσή της για έναρξη ή όψι των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Τουρκία, ενώ στις 16 Δεκεμβρίου οι αρχηγοί των 25 της ΕΕ θα καταστήσουν γνωστή τη δική τους οριστική απόφαση για το ίδιο θέμα.

Σχόλια