Ψυχικά ικανός ο Πινοσέτ για να δικαστεί, λέει ο δικαστής που ερευνά την υπόθεση

0

Ο δικαστής Χουάν Γκούζμαν που ερευνά την υπόθεση του Αουγκούστο Πινοσέτ υποστηρίζει ότι ο πρώην δικτάτορας δεν πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια που να εμποδίζει την ικανότητά του να απολογηθεί για τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε αφού παρακολούθησε τηλεοπτική συνέντευξη του Πινοσέτ σε αμερικανικό κανάλι, κατά το οποίο έριξε την ευθύνη για τις βιαιότητες που συνέβησαν κατά την περίοδο εξουσίας του στους υφιστάμενούς του. Ο Γκούζμαν δήλωσε ότι όποιος έβλεπε τη συνέντευξη μπορούσε να καταλάβει ότι ο Πινοσέτ δεν πάσχει από κάτι σοβαρό που να διαταράσσει την ψυχική του ισορροπία κι ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Χιλής, το οποίο έχει ήδη κρίνει μία φορά ότι ο πρώην δικτάτορας είναι ανίκανος ψυχικά να δικαστεί, θα αποφασίσει διαφορετικά μετά την τηλεοπτική αυτή εμφάνισή του.

Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι του Πινοσέτ έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφαση του Εφετείου που ενέκρινε πρωτόδικη απόφαση με την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Πινοσέτ για τη δολοφονία ενός Χιλιανού και τις απαγωγές εννέα άλλων.

Σχόλια