Δεδομένη η καθυστέρηση της εγκυκλοπαίδειας του Χάρι Πότερ

0

Η εγκυκλοπαίδεια του Χάρι Πότερ θα καθυστερήσει, όπως ανακοίνωσε ο εκδότης του σχετικού βιβλίου, Ρότζερ Ράποπορτ, εναντίον του οποίου έχει ασκήσει αγωγή η Βρετανίδα συγγραφέας, Τζ Κ Ρόουλινγκ.
Ο Ρότζερ Ράποπορτ διευκρίνισε ότι το βιβλίο δεν πρόκειται να εκδοθεί μέχρις ότου η δικαιοσύνη αποφανθεί εάν όντως παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα της συγγραφέως Τζ Κ Ρόουλινγκ.
Δικαστής στη Νέα Υόρκη έχει ήδη εκδώσει εντολή, η οποία απαγορεύει την ολοκλήρωση, τη διανομή και την προώθηση της εγκυκλοπαίδειας του Χάρι Πότερ στην αγορά.
Ο συγγραφέας του βιβλίου, Στιβ Βάντερ Αρκ, βασίστηκε στο περιεχόμενο του δικτυακού τόπου που δημιούργησε (www.hp-lexicon.org), τον οποίο έχουν επισκεφτεί 25.000.000 χρήστες του ίντερνετ. Η ίδια η Ρόουλινγκ έχει πει ότι πρόκειται για μια «σπουδαία ιστοσελίδα».
Το βιβλίο με τίτλο το «Λεξικό του Χάρι Πότερ» επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις 28 Νοεμβρίου.
Ο Ρότζερ Ράποπορτ, του οποίου η εταιρεία έχει την έδρα της στο Μίσιγκαν, ανακοίνωσε ότι έχει ήδη παραδώσει αντίγραφο του βιβλίου στη νομική υπηρεσία της κινηματογραφικής εταιρείας Warner Bros, η οποία κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα και των επτά βιβλίων της Τζ Κ Ρόουλινγκ.
Ο Ράποπορτ ελπίζει ότι η νομική υπηρεσία θα ταχθεί υπέρ της απόσυρσης της αγωγής.
Η Ρόουλινγκ έχει δηλώσει ότι, παρόλο που της αρέσουν οι ιστοσελίδες των φίλων του Χάρι Πότερ, η ίδια έχει εκφράσει την πρόθεση να γράψει «την οριστική εγκυκλοπαίδεια του Χάρι Πότερ, στην οποία θα περιλαμβάνεται όλο το υλικό, ακόμα και αυτό που δεν έχει χρησιμοποιηθεί στα μυθιστορήματα».
Μάλιστα, έχει ανακοινώσει ότι θα δωρίσει τα έσοδα από την εγκυκλοπαίδεια αυτή σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
«Αισθάνομαι βαθύτατα απογοητευμένη με το γεγονός ότι το όλο θέμα κατέληξε στα δικαστήρια», επισημαίνει η δημιουργός του μικρού μάγου, Χάρι Πότερ.

Σχόλια