Δεκτή η αίτηση πτώχευσης της πόλης Στόκτον των Η.Π.Α

0

Σύμφωνα με το Δικαστή, Κρίστοφερ Κλάϊν, το αμερικανικό Δικαστήριο της Ανατολικής Περιφέρειας της Καλιφόρνια, αρμόδιο για ζητήματα παύσης πληρωμών και πτώχευσης, ενέκρινε σχετικό αίτημα για πτώχευση που υπέβαλλαν οι αρμόδιες αρχές της πόλης, προβλέποντας ρυθμίσεις για συνέχιση καταβολής συντάξεων, αφήνοντας ωστόσο απροστάτευτες τις χρηματικές αξιώσεις των επενδυτών, μεταξύ των οποίων και της εταιρείας Franklin Templeton Investments, που δάνεισε στην πόλη 35 εκατ. δολάρια το έτος 2009.

Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει αναστολή στις πληρωμές των ομολόγων και άλλων απαιτήσεων που οφείλει να καταβάλει το δημόσιο ταμείο, προσπαθώντας συγχρόνως να μεταρρυθμίσει το ισχύον εργασιακό και ασφαλιστικό θεσμικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο εξυγίανσης, η πόλη Στόκτον καλείται να πληρώσει στην εταιρεία Franklin μόλις 4,6 εκατομμύρια δολάρια, από τα 35 συνολικά οφειλόμενα, γεγονός που συνάντησε την έντονη δυσαρέσκεια της εταιρείας επενδύσεων, η οποία με τη σειρά της επικαλέστηκε στοιχεία για να επιτύχει καλύτερη αποζημίωση.

Ο Δικαστής Κ. Κλάϊν, επισημαίνει ότι το προτεινόμενο σχέδιο εξυγίανσης είναι το καλύτερο δυνατό, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα των πιστωτών και τις ανάγκες της πόλης, τονίζοντας ότι η υπόθεση της πόλης Στόκτον πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλη την Αμερική.

Σχόλια