Διαγραφή χρεών για τις ευπαθείς ομάδες στα Σκόπια

0

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων, θα διαγραφούν ληξιπρόθεσμα χρέη ατόμων που συγκαταλέγονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, τα οποία έχουν συσσωρευτεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013.

Ειδικότερα, πρόκειται να διαγραφούν τα χρέη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων από απλήρωτους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και χρέη από πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια και από το ανταποδοτικό τέλος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Χρήση της εν λόγω ρύθμισης αναμένεται να κάνουν περί τις 50.000 έως 100.000 άτομα, τα οποία μπορούν να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις, οι οποίες και θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, οι περισσότερες τράπεζες, όπως και η εταιρεία διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και η κρατική ραδιοτηλεόραση συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τη διαγραφή χρεών, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ζόραν Στάβρεσκι, δήλωσε ότι το ενδιαφέρον υποβολής αιτήσεων κατά την πρώτη ημέρα ήταν αυξημένο και περίπου 2.000 άτομα υπέβαλαν σχετικό αίτημα.

Ακόμη, σημειώνεται ότι οι πιστωτές οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα διαγραφής των σχετικών οφειλών, θα λάβουν από το Δημόσιο των Σκοπίων το 10% των αντίστοιχων ποσών, με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

 

Σχόλια