Διακοπή της δίκης του Ζακαρίας Μουσαουί

0

Ομοσπονδιακή δικαστής με απόφασή της διέκοψε τη δίκη του Ζακαρίας Μουσαουί προκειμένου να ερευνηθεί κατά πόσο μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επιβολής θανατικής ποινής εξαιτίας «κατάφωρης» παραβίασης της διαδικασίας από το αμερικανικό κράτος.

Ειδικότερα, η δικαστής Λεόνι Μπρινκέμα επισήμανε ότι συνήγορος της πολιτικής αγωγής παραβίασε τον κανονισμό που αφορά στην εκ των προτέρων γνωστοποίηση πρακτικών της δίκης σε σημαντικούς μάρτυρες καθώς διάβασε τα πρακτικά της πρώτης ημέρας της δίκης και συζήτησε για την υπόθεση με αρκετούς πιθανούς μάρτυρες, οι οποίοι επρόκειτο να κληθούν τόσο από την πολιτική αγωγή όσο και από την υπεράσπιση.

Εν συνεχεία, διέκοψε την ακροαματική διαδικασία προτού εισέλθουν στην αίθουσα οι ένορκοι, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα αποκλείσει το ενδεχόμενο επιβολής θανατικής ποινής στον Ζακαρίας Μουσαουί, ο οποίος πέρυσι δήλωσε ένοχος για την κατηγορία της συνωμοσίας σε σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 37χρονος Μουσαουί, που έχει ήδη παραδεχθεί ότι ήταν μέλος της Αλ Κάιντα, είναι το μοναδικό άτομο που έχει καταδικαστεί στις ΗΠΑ σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

Σχόλια