Διακόπηκε η δίκη του Μιλόσεβιτς

0

Η δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία διακόπηκε γι΄ αυτήν την εβδομάδα. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Πάτρικ Ρόμπινσον ανάγνωσε ιατρική έκθεση, στην οποία αναφέρεται ότι ο Μιλόσεβιτς παρουσίασε υψηλή αρτηριακή πίεση με κίνδυνο να υποστεί καρδιαγγειακό επεισόδιο.

Την Τρίτη διακόπηκε η πρώτη από τις τρεις εβδομαδιαίες ακροαματικές διαδικασίες, καθώς ο Μιλόσεβιτς δεν ήταν σε θέση να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το επιθυμούσε. Αρχικά είχε αποφασιστεί να συνεχιστεί η δίκη με την εξέταση του μάρτυρα υπεράσπισης Κόστα Μπουλάτοβιτς από την πολιτική αγωγή, παρά τις αντιδράσεις του. Ο Μπουλάτοβιτς δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν πρόκειται να καταθέσει χωρίς την παρουσία του Μιλόσεβιτς.

Η ιατρική έκθεση δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ενώ ο Μιλόσεβιτς θα επανεξεταστεί στις 25 Απριλίου. Σημειώνεται ότι η δίκη του 63χρονου πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας έχει διακοπεί 15 φορές εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Σχόλια