Διακόπτεται μέχρι τις 12 Οκτωβρίου η δίκη του Μιλόσεβιτς

0

Οι δικαστές του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία αποφάσισαν τη διακοπή της δίκης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς για τέσσερις εβδομάδες, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους διορισμένους από το Δικαστήριο δικηγόρους του Μιλόσεβιτς, κ. Κέι και Χιγκινγκς να προετοιμάσουν την υπεράσπισή του

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Οκτωβρίου, ενώ οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα του κ. Κέι να επιτραπεί στον Μιλόσεβιτς να υποβάλει τις κύριες ερωτήσεις στους μάρτυρες, αλλά και την πρωτοβουλία του να υποβληθεί ο κατηγορούμενος σε νέες ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας του και αν είναι σε θέση να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Σημειώνεται ότι οι 2 Βρετανοί δικηγόροι έχουν ασκήσει έφεση κατά του διορισμού τους, η οποία δεν έχει ακόμα εκδικαστεί, επειδή, όπως υποστηρίζουν, η απροθυμία του Μιλόσεβιτς να συνεργαστεί μαζί τους δεν εξασφαλίζει τη διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης.

Στο μεταξύ ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ζήτησε υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του και απέρριψε τους υπαινιγμούς των δικαστών και της εισαγγελίας ότι ο ίδιος και οι σύμβουλοί του έπεισαν τους μάρτυρες υπεράσπισης να μποϊκοτάρουν τον διορισμένο συνήγορο υπεράσπισης, καθώς ο κ. Κέι δήλωσε ότι αδυνατεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους.

Σχόλια