Διάκριση της Νομικής Σχ.του ΑΠΘ στον Διεθνή Διαγωνισμό Διαπραγματεύσεων (International Negotiation Competition)

0

Τη 12η θέση παγκοσμίως κατέκτησε η φοιτητική ομάδα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στον Διεθνή Διαγωνισμό Διαπραγματεύσεων (International Negotiation Competition), που διεξήχθη στις 5-9 Ιουλίου 2019, στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

O Διεθνής Διαγωνισμός Διαπραγματεύσεων αποτελεί τον παλαιότερο και μεγαλύτερο διαγωνισμό διαπραγματεύσεων για φοιτητές Νομικής από όλο τον κόσμο και διεξάγεται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα. Στον διαγωνισμό, μία ομάδα δύο φοιτητών, εκπροσωπώντας ένα συμβαλλόμενο μέρος/πελάτη, διαπραγματεύεται είτε μια διεθνή συναλλαγή, είτε την επίλυση μιας διεθνούς διαφοράς με μια αντίπαλη ομάδα αντίστοιχου αριθμού φοιτητών από άλλη χώρα.

Είναι η πρώτη χρονιά που συμμετείχε η Ελλάδα στον διαγωνισμό, με εθνικό εκπρόσωπο το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επίλυσης Συγκρούσεων. Η ομάδα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα έπειτα από τη νίκη της στον Εθνικό Διαγωνισμό Νομικών Διαπραγματεύσεων, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

Στην ομάδα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ συμμετείχαν οι τεταρτοετείς φοιτήτριες Αικατερίνη Καραμουσαλίδου και Δήμητρα Καρακιουλάκη, με αναπληρωματική τη φοιτήτρια Ελένη Ξανθοπούλου. Υπεύθυνη για την προετοιμασία της ομάδας ήταν η Ελένη Στυλιανού, δικηγόρος, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια και πιστοποιημένη διαπραγματεύτρια.

Καθοριστική για τη συμμετοχή της ομάδας στον διαγωνισμό υπήρξε η υποστήριξη των επιβλεπόντων Καθηγητών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, της Καθηγήτριας Πολιτικής Δικονομίας, κυρίας Καλλιόπης Μακρίδου και του Επίκουρου Καθηγητή Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίου Δημοσθένη Λέντζη.