Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε.

0

Στο Ταλίν της Εσθονίας μεταβαίνει τη Δευτέρα, 23 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της ετήσιας Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αρχίζουν το απόγευμα της ίδιας ημέρας και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 24 Απριλίου.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας.

Επ’ ευκαιρία της Διάσκεψης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον προεδρεύοντα της Διάσκεψης, Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Εσθονίας, κ. Eiki Nestor. Διμερείς συναντήσεις θα έχει ο κ. Βούτσης και με άλλους ομολόγους του, καθώς και με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στο Ταλίν.

Τον Πρόεδρο της Βουλής θα συνοδεύσουν ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Αθανασίου, η Γενική Διευθύντρια Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων κ. Μαργαρίτα Φλούδα, η Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διμερών Θεμάτων κ. Αναστασία Φράγκου και το στέλεχος της Διπλωματικής Υπηρεσίας της Βουλής κ. Ελένη Πετρουλά.