Διεθνείς αντιδράσεις για την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο Μπαχρέιν

0

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι η απαγόρευση είναι μέτρο που λήφθηκε προσωρινά, για να εξομαλυνθούν οι εντάσεις από τους θανάτους διαδηλωτών και αστυνομικών λόγω των πρόσφατων επεισοδίων.

Η άποψη αυτή δεν φαίνεται να πείθει ιδιαίτερα πάντως την διεθνή κοινότητα, καθώς η κίνηση αποδοκιμάστηκε από τις ΗΠΑ και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν. Ο τελευταίος δήλωσε σχετικά ότι οι εξαγγελθέντες περιορισμοί παραβιάζουν τις διεθνείς ανθρωπιστικές αρχές, ιδίως αυτές που αφορούν την ελευθερία έκφρασης και μη βίαιης συνάθροισης.

Την απογοήτευσή της για τις εξελίξεις στο Μπαχρέιν εξέφρασε και η αμερικανική οργάνωση υπέρ της διαδικτυακής ελευθερίας Electronic Frontier Foundation (EFF), η οποία παρατήρησε πως η κατάσταση στη χώρα συνεχώς χειροτερεύει, υπενθυμίζοντας ότι από πέρυσι έχει τεθεί σε ισχύ ο στρατιωτικός νόμος.

Πέραν των συλλήψεων που έχουν ξεκινήσει για όσους προσπαθούν να διαδηλώσουν υπαίθρια ακόμη και μετά την εξαγγελία της απαγόρευσης, η οργάνωση αναφέρθηκε και στην πρόσφατη καταδίκη ακτιβιστή σε εξάμηνη φυλάκιση, με την κατηγορία της προσβολής του Βασιλιά του Μπαχρέιν μέσω σχολίου του στο Twitter.

Σχόλια