Διεθνής Αμνηστία: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου βλάπτουν σοβαρά τα ανθρώπινα δικαιώματα»

0

Έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας διαπιστώνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου οδηγούν τελικά σε μεγαλύτερες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η έκθεση της διεθνούς οργάνωσης επικεντρώνεται κυρίως γύρω από τα κρούσματα λογοκρισίας στην Κίνα και στις πρόσφατες ταραχές στο Θιβέτ.

Η Διεθνής Αμνηστία παρατηρεί ότι το Πεκίνο κάνει μεγάλη προσπάθεια να προβάλει την εικόνα μιας χώρας που χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και ηρεμία, όμως, αυτό δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Οι δημοσιογράφοι δεν έχουν την ελευθερία να σχολιάσουν τα γεγονότα με τον τρόπο που τα ζουν και τα αντιλαμβάνονται, ενώ οι ακτιβιστές και οι αντιφρονούντες αποτελούν τον πρώτο στόχο στο σχετικό «ξεσκαρτάρισμα» που πραγματοποιείται εν όψει των Αγώνων.

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να καταγγείλουν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Όπως είναι γνωστό, αρκετοί ξένοι ηγέτες έχουν ήδη αποφασίσει να μην παραστούν στην τελετή έναρξης των Αγώνων, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στην πολιτική του Πεκίνου στο θέμα του Θιβέτ.

Σχόλια