Διεθνής Αμνηστία: Πιέσεις στην Καλιφόρνια για βελτίωση των συνθηκών κράτησης

0

Βελτίωση των συνθηκών κράτησης στις φυλακές της Καλιφόρνια και διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τον πρόσφατο θάνατο ενός κρατούμενου, ζήτησε η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία.
Ειδικότερα, ζητήθηκε η διεξαγωγή έρευνας για το θάνατο του 32χρονου Billy Sell, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του, στην πολιτειακή φυλακή Corcoran, στην κεντρική Καλιφόρνια. Ο Sell, πριν την αυτοκτονία του, είχε παραμείνει σε καθεστώς απομόνωσης
για πέντε χρόνια.

Από τις αρχές Ιουλίου, έχουν ξεκινήσει σε περίπου 24 καλιφορνέζικες φυλακές εκτεταμένες απεργίες πείνας. Πάνω από 30.00 τρόφιμοι των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της Καλιφόρνια αρνούνται τη λήψη τροφής και νερού, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησης και για τη δυσανάλογη χρήση του μέτρου της απομόνωσης.

Η Διεθνής Αμνηστία, στη σχετική ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει τις σοβαρές ψυχολογικές συνέπειες που έχει η κράτηση σε συνθήκες απομόνωσης για την ιδιοσυγκρασία των φυλακισμένων και τονίζει, ότι πρόκειται για ένα μέτρο που προωθεί την αύξηση φαινομένων αυτοκτονιών στις φυλακές. Σύμφωνα με τον Thenjiwe McHarris, ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης για τις ΗΠΑ, «Πρόκειται για κατάφωρη προσβολή των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όλες οι πρακτικές απομόνωσης στις φυλακές της Καλιφόρνια πρέπει να τερματιστούν πάραυτα».
 

Σχόλια