Διεθνής Αμνηστία: Πιέσεις στην Κούβα για απελευθέρωση «κρατουμένων συνείδησης»

0

Την άμεση απελευθέρωση πέντε «κρατουμένων συνείδησης» ζήτησε από τις κουβανικές αρχές η ανθρωπιστική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία.
Σύμφωνα με την οργάνωση, η κράτηση των ως άνω πολιτών αποτελεί απόδειξη των φαινομένων περιστολής της ελευθερίας της έκφρασης που καταγράφονται στην Κούβα. Παρόλο που η Κούβα αρνείται την ύπαρξη πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές της χώρας και προχώρησε πρόσφατα στην εκκαθάριση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της από όλους τους διεθνώς αναγνωρισμένους «κρατούμενους συνείδησης», φαίνεται, ότι κάποιοι αντιφρονούντες έχουν παραμείνει φυλακισμένοι και μάλιστα χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κάποια επίσημη κατηγορία.

Σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο της Διεθνούς Αμνηστίας, Javier Zuniga, «η κουβανική κυβέρνηση πραγματοποίησε ένα θετικό βήμα με την πρόσφατη αναθεώρηση του νόμου περί μετανάστευσης, δίνοντας τη δυνατότητα σε υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στελέχη της αντιπολίτευσης να ταξιδέψουν εκτός της χώρας. Ωστόσο μένουν ακόμα πολλά να γίνουν, ώστε να εξασφαλιστούν αποτελεσματικές και πλήρεις εγγυήσεις για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών της Κούβας».
 

Σχόλια