Δικαίωση για το ντιζάιν του ομίλου Ferragamo στην Κορέα

0

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νοτίου Κορέας δικαίωσε τον ιταλικό όμιλο ειδών πολυτελείας, Salvatore Ferragamo σε υπόθεση κατοχύρωσης εμπορικής επωνυμίας με την τοπική εταιρεία Daeho, κατασκευάστρια υποδημάτων του ομίλου Pierre Cardin στην Κορέα.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι ένα σχέδιο ή έμβλημα σε ένα υπόδημα είναι ενδεικτικό της προέλευσης του προϊόντος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο σε υποθέσεις παραβίασης εμπορικών επωνυμιών.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι το σχέδιο στα υποδήματα της Daeho είναι παρεμφερές με το σχέδιο των υποδημάτων του ομίλου Ferragamo και απέρριψε το επιχείρημα ότι το ντιζάιν των υποδημάτων δεν είναι ενδεικτικό της προέλευσης του προϊόντος.

Η κορεατική εταιρεία καλείται να καταβάλει πρόστιμο 153.000 δολαρίων και να δημοσιοποιήσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο όμιλος Ferragamo προσέφυγε το 2005 σε δικαστήριο πνευματικής ιδιοκτησίας και η Daeho απάντησε με προσφυγή σε δικαστήριο για την κατοχύρωση πατέντας. Η νοτιοκορεατική εταιρεία απέτυχε και στις δύο υποθέσεις.

Εν τω μεταξύ, το Περιφερειακό Δικαστήριο της Σεούλ δικαίωσε τη γαλλική εταιρεία ειδών πολυτελείας, Louis Vuitton σε αντιδικία με τη νοτιοκορεατική κατασκευάστρια τσαντών Park.

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι το έμβλημα με τα γράμματα L και V στις τσάντες της εταιρείας Park είναι παραπλανητικό καθώς παραπέμπει στο σχέδιο και το έμβλημα των προϊόντων του ομίλου Louis Vuitton.

Σχόλια