Δικαστική απαγόρευση δημοσίευσης των φωτογραφιών της Κέιτ Μίντλετον

0

Γαλλικό δικαστήριο εξετάζοντας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε κατατεθεί ενώπιον του από δικηγόρους του Παλατιού, απαγόρευσε στον εκδότη του περιοδικού «Closer» την περαιτέρω δημοσίευση των επίμαχων φωτογραφιών που απεικονίζουν τη Δούκισσα του Cambridge γυμνόστηθη σε ιδιωτική έπαυλη στη Νότια Γαλλία.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση έχει ισχύ μόνο εντός της Γαλλίας και δεν επηρεάζει τη διεθνή έκδοση του περιοδικού. Οι δικηγόροι του πριγκιπικού ζεύγους δήλωσαν ότι οι φωτογραφίες προέρχονται από εξαιρετικά προσωπικές στιγμές της Δούκισσας και προέβαλαν ως κύριο αίτημα την απαγόρευση αναδημοσίευσης αυτών σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή καθώς και την πώλησή τους.

Πέρα από την αποζημίωση ύψους 5.000 ευρώ που έχουν ζητήσει από το περιοδικό που πρώτο δημοσίευσε τις επίμαχες φωτογραφίες, έχει επίσης καταθέσει αίτημα επιβολής προστίμου 10.000 ευρώ για κάθε ημέρα παραβίασης της δικαστικής απόφασης και 100.000 ευρώ σε περίπτωση πώλησης των φωτογραφιών. Εκπρόσωποι του περιοδικού από την πλευρά τους δηλώνουν ότι το φωτογραφικό υλικό δεν είναι σε καμία περίπτωση προσβλητικό ενώ οι δικηγόροι του «Closer» διατείνονται ότι οι φωτογραφίες και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτές δεν ανήκουν στο περιοδικό αλλά στον φωτογράφο, του οποίου το όνομα αρνούνται να αποκαλύψουν.

Τέλος, να αναφερθεί ότι οι δικηγόροι του ζεύγους έχουν κινήσει και την ποινική διαδικασία και ήδη η Εισαγγελία έχει προχωρήσει σε προκαταρκτική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα εις βάρος του περιοδικού και του φωτογράφου.

Σχόλια