Δικαστική διαμάχη ανάμεσα σε Fiat και General Motors

0

Η διαμάχη μεταξύ της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat και του αμερικανικού κολοσσού General Motors, για την εξαγορά της πρώτης από το δεύτερο, θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τη 2α Φεβρουαρίου, οπότε και αναμένεται να ανακοινωθεί η σχετική δικαστική απόφαση.
Ο υπερχρεωμένος ιταλικός όμιλος ειδοποίησε τη διοίκηση της GM, που κατέχει ήδη το 10% της Fiat, ότι δεν προτίθεται να θέσει σε ισχύ το δικαίωμα προαίρεσης (οψιόν), το οποίο υποχρεώνει την GM να απορροφήσει εξ ολοκλήρου την αυτοκινητοβιομηχανία, πριν από την 1η Φεβρουαρίου.

Όταν η General Motors αγόραζε πριν από τέσσερα χρόνια το 10% της Fiat, είχε συμφωνηθεί, σύμφωνα με τους Ιταλούς, ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του Τουρίνο θα μπορούσε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, μεταξύ του 2005 και του 2010, να διαθέσει και τις υπόλοιπες μετοχές της στους Αμερικανούς.

Τα μεγάλα χρέη που δημιούργησε, όμως, η Fiat την τελευταία πενταετία, προβληματίζουν ιδιαίτερα τους Αμερικανούς, οι οποίοι τώρα ψάχνουν τρόπους, ώστε να απαλλαγούν από την υποχρέωση απορρόφησης των Ιταλών, οι οποίοι, από την πλευρά τους, θα μπορούσαν να θέσουν σε ισχύ τη συγκεκριμένη οψιόν από σήμερα.

Σχόλια