Δικαστική διεκδίκηση 2 δις δολαρίων από τη UBS

0

Τα δύο δισεκατομμύρια που ισχυρίζονται ότι έχασαν ως θύματα του Μπέρναρντ Μάντοφ ζητούν δικαστικώς από τη UBS οι πελάτες του μεγαλο-απατεώνα. Η ελβετική τράπεζα κατηγορείται ότι κάλυψε τις δραστηριότητες του Μάντοφ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προστατευθούν οι πελάτες που του εμπιστεύθηκαν τα χρήματά τους προς επένδυση. Η μήνυση κατετέθη ενώπιον πτωχευτικού δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ η τράπεζα, που αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, αποδεδειγμένα απεκόμισε σημαντικά κέρδη ως προμήθεια από τις επίμαχες συναλλαγές.
Ο Μπέρναρντ Μάντοφ καταδικάστηκε σε περισσότερα από 150 χρόνια κάθειρξης μετά την αποκάλυψη της απάτης που είχε στήσει σε πλούσιους επενδυτές, το 2008.
“Η απάτη του Μάντοφ δεν θα μπορούσε να έχει πετύχει αν η UBS δεν είχε αποφασίσει να κάνει “τα στραβά μάτια” και να προσποιηθεί ότι διασφαλίζονται τα κεφάλαια που επενδύονται ενώ η πραγματικότητα ήταν διαφορετική”” επισημαίνεται από νομικό εκπρόσωπο των επενδυτών που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.
Στη μηνυτήρια αναφορά τους, οι εξαπατηθέντες επενδυτές υποστηρίζουν ότι η UBS κέρδισε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια από τη συνεργασία της με τον Μάντοφ.
Εκτός από την εν λόγω τράπεζα, μηνύσεις έχουν κατατεθεί εναντίον αρκετών funds, με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι θα συγκεντρώσουν, μέσω δικαστικών αποφάσεων, 17.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σχόλια