Δικαστική συνδρομή για την ανεύρεση του δολοφόνου της Πολιτκόφσκαγια

0

Επίσημα αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε χώρες της δυτικής Ευρώπης -ανάμεσά τους το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελβετία και τη Γαλλία – απέστειλε η γενική εισαγγελία της Ρωσίας, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του δολοφόνου της δημοσιογράφου, Άννας Πολιτκόφσκαγια.
Ο άνθρωπος που πιστεύεται ότι δολοφόνησε τη Ρωσίδα δημοσιογράφο, Άννα Πολιτκόφσκαγια το 2006 κρύβεται στη δυτική Ευρώπη, δήλωσε την Τρίτη ο Αλεξάντρ Μπαστρίκιν, ποινικός ανακριτής, επικεφαλής της ανακριτικής υπηρεσίας της γενικής εισαγγελίας.

Η Πολιτκόφσκαγια, σφοδρή επικρίτρια του Κρεμλίνου για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ταραγμένη περιοχή του Βορείου Καυκάσου, πυροβολήθηκε θανάσιμα έξω από το σπίτι της στη Μόσχα στις 7 Μαρτίου του 2006.

«Βάσει πληροφοριών μας ο δολοφόνος κρύβεται κάπου στη δυτική Ευρώπη. Γνωρίζουμε ακόμα και σε ποια ακριβώς χώρα βρίσκεται» είπε ο Μπαστρίκιν στο πρακτορείο Interfax, χωρίς να κατονομάσει τη χώρα.

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα ότι ολοκλήρωσαν την έρευνά τους σχετικά με τρεις άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για ανάμειξη στη δολοφονία της Πολιτκόφσκαγια. Οι τρεις κρατούνται και σύντομα θα δικαστούν.

Τον περασμένο Αύγουστο ο γενικός εισαγγελέας Γιούρι Τσάικα δήλωνε ότι τη δολοφονία διέταξαν εχθροί της Ρωσίας στο εξωτερικό για να δυσφημήσουν τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και για να υπονομεύσουν την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Σχόλια