Δικαστικό αίτημα να κηρυχθεί ο Μλάντιτς νεκρός

0

Αίτημα να κηρυχθεί νεκρός ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου, Ράτκο Μλάντιτς, κατέθεσε η οικογένειά του, ενώπιον δικαστηρίου του Βελιγραδίου.
“Το γεγονός ότι, ο Μλάντιτς δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και εφτά χρόνια και με δεδομένο ότι, έπασχε από πολλές αρρώστιες, οδήγησαν την οικογένειά του στο συμπέρασμα ότι δεν ζει”, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, κατά την κατάθεση του αιτήματος.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, «η κατάσταση της υγείας του Μλάντιτς ήταν αρκετά βεβαρημένη και είναι σχεδόν απίθανο να βρίσκεται σήμερα στη ζωή, χωρίς συνεχή ιατρική παρακολούθηση”.
Οι συγγενείς του Μλάντιτς υποστηρίζουν ότι κατέθεσαν το αίτημα προκειμένου να καταστεί δυνατή η ρύθμιση κληρονομικών ζητημάτων τους. Από την πλευρά του, πάντως, ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής για τη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Ράσιμ Λιάγιτς, χαρακτήρισε την κίνηση ως “”σόου για τα ΜΜΕ”” και διευκρίνισε ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Σχόλια