Δικαστήριο απαγορεύει τις νυχτερινές πτήσεις στην Φραγκφούρτη

0

Για λόγους αποφυγής της ηχορρύπανσης που ενοχλεί τους κατοίκους της περιοχής γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε να απαγορεύσει τις νυχτερινές πτήσεις από το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτη. Η απαγόρευση περιλαμβάνει όλες τις πτήσεις μετά τις 11 το βράδυ και πριν τις 5 το πρωί βάσει της τοπικής ώρας.

Οργανώσεις κατοίκων της περιοχής γύρω από τον αερολιμένα προσπαθούσαν εδώ και χρόνια να πετύχουν την έκδοση απαγορευτικής απόφασης. Εν τέλει το ομοσπονδιακό διοικητικό δικαστήριο της Λειψίας (Ανατολικής Γερμανίας) τους δικαίωσε, κρίνοντας ότι οι περίπου 133 πτήσεις που διεξάγονται κατά τις νυκτερινές ώρες προκαλούν ηχορρύπανση σε βαθμό που δεν μπορεί να γίνει ανεκτός από τους κατοίκους. Σημειωτέον ότι το αεροδρόμιο της πόλης είναι το πρώτο μεγαλύτερο της Γερμανίας και το τρίτο μεγαλύτερο της Ευρώπης.

Είχε προηγηθεί προσωρινή απαγόρευση από χαμηλόβαθμο δικαστήριο της  Έσσης που διέτασσε να σταματήσουν οι νυχτερινές πτήσεις. Η εταιρεία που θίγεται περισσότερο από την απαγόρευση είναι η Lufthansa, που διενεργεί τις περισσότερες νυκτερινές πτήσεις.

 

Σχόλια