Δικαστήριο ενέκρινε συμβιβασμό της BP με ζημιωθέντες από την πετρελαϊκή καταστροφή στο Deepwater

0

Η συμφωνία συμβιβασμού ανέρχεται σε αποζημιώσεις 7.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες θα καλύψουν τις ζημίες που προκλήθηκαν στην περιουσία και την ιδιοκτησία περίπου 100.000 προσώπων. Εγκρίνοντας τον συμβιβασμό το δικαστήριο τόνισε ότι πρόκειται για μια δίκαιη, επαρκή και εύλογη συμφωνία. Την ικανοποίηση της με την επικύρωση της συμφωνίας εξέφρασε και η εταιρεία BP μέσω δελτίου τύπου.

«Πιστεύουμε ότι ο συμβιβασμός, με τον οποίο αποφεύγουμε μακροχρόνιες διαμάχες, είναι καλός για τα φυσικά πρόσωπα, τις επιχειρήσεις και τις κοινότητες του Κόλπου και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μετόχων της BP. Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου είναι ακόμη ένα σημαντικό βήμα μπροστά, ώστε η BP να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στις προσπάθειες οικονομικής και περιβαλλοντικής αποκατάστασης στον Κόλπο και στην αποσόβηση του νομικού κινδύνου για την εταιρεία», αναφερόταν στην ανακοίνωση.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι η συμφωνία συμβιβασμού καλύπτει μόνον περιουσιακές ζημίες και δεν καλύπτει τα φυσικά πρόσωπα που ισχυρίζονται ότι υπέστησαν βλάβες υγείας, λόγω της πετρελαϊκής καταστροφής.

Σχόλια