Δικαστήριο του Ιράν επέβαλε τη θανατική ποινή για πορνεία

0

Οι Ιρανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι τον περασμένο χρόνο δικαστήριο της χώρας επέβαλε την θανατική ποινή σε νεαρή κοπέλα, την Λεϊλά Μάφι, η οποία καταδικάστηκε για πορνεία. Η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας το οποίο αναμένεται να εκδόσει την απόφασή του.

Ωστόσο, η Διεθνής Αμνηστία που παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης υποστηρίζει ότι η μητέρα της κοπέλας την εξωθούσε στην πορνεία από τα οκτώ, είχε επανειλημμένα βιαστεί, ενώ σε ηλικία εννέα ετών έφερε στον κόσμο ένα παιδί. Παράλληλα, η ανθρωπιστική οργάνωση κατηγορεί το Ιράν ότι παραβιάζει τη Διεθνή Συνθήκη για τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα, καθώς ως συμβαλλόμενο μέρος έχει δεσμευθεί να μην προχωρήσει στην εκτέλεση ανηλίκου. Οι ιρανικές αρχές πάντως αρνούνται ορισμένους από τους ισχυρισμούς της οργάνωσης και δηλώνουν ότι η Μάφι δούλεψε ως πόρνη, αφού έκλεισε τα 18 της.

Σύμφωνα με την ιρανική νομοθεσία, η θανατική ποινή επιβάλλεται σε κοπέλες άνω των εννέα και αγόρια άνω των 16 για βιασμό και δολοφονία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επιβληθεί και για παράνομη σεξουαλική σχέση.

Σχόλια