Δικαστήριο του Μαϊάμι κατηγορεί Γάλλο, πρώην στέλεχος της Alcatel, για δωροδοκία

0

Ο 60χρονος Γάλλος υπήκοος Κριστιάν Σαπσιζιάν, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Alcatel, κατηγορείται από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι ότι δωροδόκησε κρατικούς αξιωματούχους στην Κόστα Ρίκα για να αποσπάσει την από μέρους τους ανάθεση ενός συμβολαίου στην εταιρία.

Το δικαστήριο κατηγορεί τον Σαπσιζιάν ότι συνωμότησε για να δωροδοκήσει με πάνω από 2,5 δις εκατ. δολάρια και να “”ξεπλύνει”” τα χρήματα αυτά διαμέσου μιας εταιρίας συμβούλων, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο Σαπσιζιάν, ο οποίος ήταν αναπληρωτής αντιπρόεδρος του τμήματος Λατινικής Αμερικής της Alcatel CIT, θυγατρικής της Αλκατέλ, κατηγορείται, ότι προχώρησε σε παράνομες πληρωμές, το διάστημα 2000-2004, ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ICE, (της κρατικής αρχής της Κόστα Ρίκα που είναι αρμόδια για τις τηλεπικοινωνίες στη χώρα), προκειμένου να αποσπάσει ένα συμβόλαιο ύψους 149 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας στην Κόστα Ρίκα.

Σχόλια