Δικαστής αφαιρούσε κοκαΐνη από τα αποδεικτικά στοιχεία των υποθέσεων του

0

Συνταξιούχος δικαστής στην Πολιτεία της Πενσυλβάνια, δήλωσε ένοχος ενώπιον του δικαστηρίου για κατ’ εξακολούθηση κλοπή κοκαΐνης, η οποία αποτελούσε αποδεικτικό στοιχείο υποθέσεων των οποίων είχε ο ίδιος επιληφθεί.
                 
Ο 59χρονος Paul Pozonsky, κατά τα χρόνια της υπηρεσίας του ως δικαστικός, ασκούσε πίεση για τη διαφύλαξη των αποδεικτικών στοιχείων εγκλημάτων εντός του γραφείου του, και στη συνέχεια αφαιρούσε, για προσωπική του χρήση, κοκαΐνη από τους φακέλους των υποθέσεων.  Κάποιες φορές, για να μη γίνει αντιληπτός, αντικαθιστούσε την κοκαΐνη με μαγειρική σόδα. Το 2012, ένας δικαστικός κλητήρας τον κατήγγειλε στις Εισαγγελικές αρχές, αφού βρήκε πάνω στο γραφείο του ένα όπλο, εκ των αποδεικτικών στοιχείων εγκλήματος.
 
Ο συνήγορος του Δικαστή, Robert Del Greco, ισχυρίστηκε ότι για τη συμπεριφορά του πελάτη του ευθύνεται η εξάρτηση του από τις ναρκωτικές ουσίες. Ο Pozonsky αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ανώτατης διάρκειας, έξι ετών, για τα πλημμελήματα της κλοπής, της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης, και της πλημμελούς φύλαξης εμπιστευμένων στοιχείων και πραγμάτων.

Σχόλια