Δικαστής επέβαλε «ανταποδοτική» ποινή ψεκασμού με σπρέι πιπεριού

0

 

Αμερικανός δικαστής έθεσε την περασμένη Δευτέρα το εξής δίλημμα σε γυναίκα, ένοχη επίθεσης με σπρέι πιπεριού: Φυλάκιση τριάντα ημερών ή να επιτρέψει στο θύμα της να ψεκάσει την ίδια με το εν λόγω χημικό.

Η κατηγορούμενη διάλεξε τον ψεκασμό αντί της φυλάκισης και ο δικαστής, Michael Cicconetti, ο οποίος είναι γνωστός για τις «ανορθόδοξες» ποινές τις οποίες επιβάλλει, παρέδωσε στο θύμα το δοχείο ψεκασμού, στο οποίο όμως το πιπέρι είχε αντικατασταθεί με νερό, εν αγνοία της κατηγορουμένης.

Όπως δήλωσε στη συνέχεια ο M.Cicconetti, σημασία είχε η ψυχολογική τιμωρία και όχι η σωματική, καθώς δεν θα επέτρεπε σε καμία περίπτωση τον ψεκασμό με σπρέι πιπεριού. «Πριν την εκτέλεση της ποινής, ψέκασα το μάτι μου τρεις φορές για να βεβαιωθώ ότι ήταν ασφαλές», προσέθεσε ο δικαστής.

Μετά τον ψεκασμό, η κατηγορούμενη δήλωσε ότι έμαθε το μάθημα της, όμως ο M.Cicconetti την καταδίκασε και σε καταναγκαστική κοινωφελή εργασία τριών ημερών.

Ο ίδιος δικαστής, εκδικάζοντας άλλη υπόθεση την περασμένη εβδομάδα, γνωστοποίησε σε μια γυναίκα, η οποία δεν κατέβαλε σε οδηγό ταξί το αντίτιμο διαδρομής πενήντα χιλιομέτρων, ότι είχε δύο επιλογές: Φυλάκιση εξήντα ημερών, ή να περπατήσει τη συγκεκριμένη απόσταση, σε διάστημα δύο ημερών, ενώ η κατηγορούμενη επέλεξε τη δεύτερη ποινή.