Δικαστής συγκρίνει τον Μπερλουσκόνι με τον «Δικτάτορα» του Τσάρλι Τσάπλιν

0

Ο Ιταλός πρώην δικαστής και πολέμιος της διαφθοράς, Αντόνιο ντι Πιέτρο συνέκρινε τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον χαρακτήρα του «Δικτάτορα» στην ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν.
Ο πρώην δικαστής δήλωσε επίσης ότι η Ιταλία «δεν είναι παιχνίδι του Μπερλουσκόνι».
«Κύριε πρωθυπουργέ που δεν σας βλέπουμε ποτέ, δεν μπορείτε να συνεχίσετε να συμπεριφέρεστε ως μια καρικατούρα του Χίτλερ που έπαιξε με την υδρόγειο σφαίρα στην ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν. Πρέπει να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα, η Ιταλία δεν είναι παιχνίδι σας», τόνισε ο Ντι Πιέτρο, που είναι και πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης Ιταλία των Αξιών (IDV), ενώπιον των Ιταλών βουλευτών. Είστε σαν αλογόμυγα στα πισινό ενός μουλαριού…είστε ψεύτες και βδέλλες», δήλωσε ο Αντόνιο ντι Πιέτρο και υπογράμμισε ότι ο Μπερλουσκόνι «εξευτελίζει κάθε ημέρα το κοινοβούλιο παραβιάζοντας τους κανόνες της Δημοκρατίας».
Ο Ντι Πιέτρο προέβη σε αυτές τις καταγγελίες με αφορμή την εκλογή στη θέση του προέδρου της επιτροπής επιτήρησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης RAI, ενός υποψηφίου της αντιπολίτευσης, που δεν ήταν όμως αυτός που επιλέχτηκε από το IDV και το δημοκρατικό Κόμμα του Βάλτερ Βελτρόνι.

Ο Ντι Πιέτρο θεωρεί υπεύθυνο για αυτήν την επιλογή τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.