Δικαστής του Wisconsin απέρριψε τον νόμο για τα εργασιακά

0

Δικαστής του Wisconsin απέρριψε τον αμφιλεγόμενο νόμο για τα εργασιακά δικαιώματα. Κατά σαφή παραβίαση του νόμου περί ανοιχτών συνεδριάσεων, οι ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες προώθησαν τον νόμο μέσω «κλειστής» επιτροπής στις 9 Μαρτίου, αναφέρει μεταξύ άλλων στην απόφαση της η δικαστής Μαριάν Σούμι.

«Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η συνεδρίαση της επιτροπής, που έλαβε χώρα στις 9 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε με ειδοποίηση μικρότερη των δυο ωρών και σε τοποθεσία που δεν ήταν ανοιχτή και προσβασιμη στους πολίτες.»

 Η συμπεριφορά αυτή σημειώθηκε όπως υποστηρίζει η δικαστής Σούμι, πάρα το γεγονός ότι το συγκριμένο θέμα ήταν και εξακολουθεί να είναι «αδιαμφισβήτητα…. μεγάλης σημασίας για την πολιτεία.»

Στην απόφαση της η δικαστής Σολυμι συνεχίζει λέγοντας ότι :  « Δεν είναι δουλειά αυτού του δικαστηρίου να κρίνει αν ο νόμος 10 (Wisconsiin), 2011 είναι κάλος ή κακός για το δημόσιο συμφέρον, αυτό είναι δουλειά το νομοθέτη.» και προσθέτει «Είναι ευθύνη αυτού του δικαστηρίου, ωστόσο, να εφαρμόσει το κράτος δικαίου επί των πραγματικών περιστατικών, όπως αυτά του παρουσιάζονται.»

Ως εκ τούτου η δικαστής Σούμι έκρινε τον  νόμο ως ανίσχυρο και μη εφαρμόσιμο.

 

Wisconsin

Σχόλια