Δικάζεται επιχειρηματίας επειδή προσπάθησε να πουλήσει οπλικό εξοπλισμό για τρομοκρατικές επιθέσεις

0

Ένας Βρετανός επιχειρηματίας, ο Χέμαντ Λακάνι, ινδικής καταγωγής, δικάζεται στην Αμερική, επειδή προσπάθησε να πουλήσει 200 εκτοξευτές βλημάτων, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Ειδικότερα, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει απόπειρα προμήθειας υλικού σε τρομοκράτες, παραβίαση της νομοθεσίας της Αμερικής για την εθνική άμυνα, ξέπλυμα χρήματος και απόπειρα παράνομης εισαγωγής εμπορευμάτων στην Αμερική.

Ο ίδιος αναμένεται να υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι είναι θύμα παγίδας, ωστόσο ο εισαγγελέας δήλωσε στους ενόρκους ότι ο 69χρονος κατηγορούμενος ήθελε να πουλήσει τον εξοπλισμό σε ανθρώπους που πίστευε ότι θα τον χρησιμοποιούσαν για να καταρρίψουν αεροπλάνα με επιβάτες στην Αμερική. Επιπλέον, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Λακάνι δήλωσε ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν «έκανε πολύ καλή δουλειά» αναφερόμενος στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Λακάνι είναι προφυλακισμένος, ύστερα από τη σύλληψή του τον Αύγουστο του 2003, ενώ η δίκη του αναμένεται να κρατήσει 10 εβδομάδες. Σε περίπτωση που καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 25 χρόνια.

Σχόλια