Δικάζεται στη Γαλλία γνωστός Αφρικανός τραγουδιστής για υπόθεση λαθρομεταναστών

0

Ένας από τοιυς γνωστότερους Αφρικανούς τραγουδιστές, ο 55χρονος Πάπα Γουέμπα από το Κονγκό, δικάζεται στη Γαλλία με την κατηγορία ότι συμμετείχε στην παράνομη είσοδο μεταναστών στη χώρα. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι λάμβανε 4.500 δολάρια από κάθε μετανάστη από το Κονγκό και στη συνέχεια εξέδιδε στο όνομά του βίζα για τη νόμιμη είσοδό του στη Γαλλία με τη δικαιολογία ότι είναι μέλος του συγκροτήματός του. Ωστόσο, οι γαλλικές αρχές υποψιάστηκαν την παρανομία, όταν 200 άτομα εμφανίστηκαν με την ίδια ιδιότητα, χωρίς να έχει κανένας από αυτούς κάποιο μουσικό όργανο.

Η εισαγγελέας πρότεινε την 5ετή φυλάκιση του Γουέμπα και την επιβολή χρηματικής ποινής 750.000 ευρώ. Κατηγορούμενοι είναι επίσης και άλλα 8 άτομα, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του τραγουδιστή.

Ο Γουέμπα, ο οποίος αντιμετωπίζει παρόμοιες κατηγορίες και στο Βέλγιο, παραδέχτηκε ότι βοήθηε μερικούς ανθρώπους να εισέλθουν στην Ευρώπη, αλλά υποστήριξε ότι το όνομά του χρησιμοποιήθηκε από κάποιους επιτήδειους με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για πολύ περισσότερα από αυτά τα οποία έχει κάνει στην πραγματικότητα.

Σχόλια