Δικηγόροι ανοίγουν stand σε εμπορικό κέντρο της Φλόριντα!

0

Από την 1η Νοέμβρη έχει στηθεί έξω από τo συγκεκριμένο κατάστημα ένα κομψό περίπτερο στο οποίο μάχιμοι δικηγόροι χρεώνουν νομικές συμβουλές για διάφορα ζητήματα.Το περίπτερο άνοιξαν οι δικηγόροι Melva Rozier, Richard Carey και Paul Burkhart. Οι ώρες λειτουργίας του είναι από τις δέκα το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ συμβουλές δίνονται για διαφορές οικογενειακού, πτωχευτικού, εμπορικού και εμπράγματου δικαίου.

«Ο κόσμος περνάει και μας ρωτάει αν είμαστε κανονικοί δικηγόροι. Έχω δει τόσους ανθρώπους να κάνουν λάθη που τους κοστίζουν, απλώς και μόνο επειδή δεν έχουν σκεφτεί να καθοδηγηθούν από ένα δικηγόρο», σχολίασε η Melva Rozier.Οι δικηγόροι χρεώνουν μόλις 25 δολάρια για μια γενική συμβουλή για το θέμα, 100 δολάρια για μια εξειδικευμένη άποψη και 50 δολάρια για μισή ώρα συζήτησης με τον πελάτη.

Παράλληλα, παρέχουν δωρεάν το πρώτο δεκαπεντάλεπτο συμβουλευτικής συζήτησης. Για διαθήκες και συμβουλές πάνω σε ακίνητα χρεώνουν 300 δολάρια, ενώ σε ένα δικηγορικό γραφείο η ίδια δουλειά κοστολογείται συνήθως στα 750 δολάρια.Εξηγώντας την ιδέα πίσω από την ίδρυση του περιπτέρου, ο P. Buckhart δήλωσε: «Θέλαμε να σκορπίσουμε το φόβο τον οποίο για κάποιο λόγο αισθάνεται ο κόσμος όταν απευθύνεται σε ένα δικηγόρο. Ο φόβος αυτός είναι ότι θα αναγκαστεί να πληρώσει τουλάχιστον 500 δολάρια». Συνέχισε σχολιάζοντας ότι η ιδέα ευδοκίμησε και λόγω καλών συγκυριών, αφού με την οικονομική κρίση ολοένα και περισσότερος κόσμος αναζητά γρήγορες και άμεσες νομικές συμβουλές για ακίνητα, δανειακές συμβάσεις, αποπληρωμή χρεών, εγγυήσεις κλπ.Η επιλογή του συγκεκριμένου εμπορικού κέντρου ως έδρα του περιπτέρου “The Law Booth” έγινε διότι βρίσκεται ανάμεσα στα τρία γραφεία της Ένωσης Νομικών του Palm Beach.

Η ομάδα φιλοδοξεί να επεκτείνει το κόνσεπτ και σε άλλα εμπορικά κέντρα στο Wellington Beach και στο Pompano Beach. «Δεν είναι κάτι προσωρινό. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που δεν έχουν την ευκαιρία να πάνε σε ένα δικηγορικό γραφείο στη διάρκεια της μέρας», σημέίωσε ο R. Carey.