Δημιουργία νεοναζιστικού ειδησεογραφικού καναλιού από το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας

0

Το ακροδεξιό γερμανικό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD), μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα, δοκιμαστικό δελτίο ειδήσεων μέσω του διαδικτυακού τόπου YouTube, στο οποίο εμφαίνονταν δεκάδες νέοι, οι οποίοι κράταγαν στο χέρι σημαίες του Xίτλερ επιδεικνύοντας τη σβάστικα που είχαν καρφιτσώσει στο πέτο, ενώ γενικά η θεματολογία του δελτίου κινείτο στα ίδια πλαίσια.

H ιδέα για τη δημιουργία ενός νεοναζιστικού ειδησεογραφικού καναλιού, πήρε σάρκα και οστά αμέσως μετά την πρωτοφανή ενίσχυση της δημοτικότητας του ακροδεξιού κόμματος στις περιφερειακές εκλογές τον περασμένο μήνα, καθώς εξασφάλισαν κοινοβουλευτική παρουσία ακόμα και στην εκλογική περιφέρεια της ίδιας της Aνγκελα Mέρκελ.

Παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες να τεθεί εκτός νόμου το ακροδεξιό κόμμα, το NPD κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει αλλά να εμφανίζεται ολοένα και πιο ισχυρό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Kλάους Mπάιερ, το εβδομαδιαίο δελτίο ειδήσεων που θα μεταδίδεται στο Διαδίκτυο από τον Nοέμβρη, είναι η απάντηση του NPD στη συνεχή υπονόμευση που υφίσταται το κόμμα του τόσο από τα γερμανικά MME όσο και από την πολιτική σκηνή της χώρας.

Σχόλια