Δημοψηφίσματα σε 11 αμερικανικές Πολιτείες για τους γάμους ομοφυλόφιλων

0

11 Πολιτείες της Αμερικής πραγματοποίησαν παράλληλα με τις προεδρικές εκλογές δημοψηφίσματα για τη νομιμοποίηση ή μη των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων. 8 από αυτές ψήφισαν κατά της νομιμοποίησης με μεγάλο ποσοστό, επικυρώνοντας την τροποποίηση του Συντάγματός τους που ορίζει ρητά τον γάμο ως αποκλειστική ένωση άνδρα και γυναίκας, όπως ανακοίνωσε η ανεξάρτητη ένωση NCSL.«Η τροποποίηση εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία έως τώρα σε οκτώ από τις Πολιτείες, συχνά με ποσοστό που ξεπερνούσε το 70%», τόνισε η Τζένι Ντράγκε Μπάουζερ, στέλεχος της οργάνωσης, η οποία καταγράφει τα αποτελέσματα των σχετικών δημοψηφισμάτων σε κάθε Πολιτεία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συνταγματική τροποποίηση εγκρίθηκε στο Άρκανσο, στην Τζόρτζια, στο Κεντάκι, στο Μίσιγκαν, στο Μισισίπι, στην Βόρειο Ντακότα, στο Οχάιο και στην Οκλαχόμα.

Από την άλλη πλευρά ο Ντέιβιντ Μπάκελ, της οργάνωσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων Lambda Legal σχολίασε: «Χάσαμε μία μάχη, αλλά μόλις ξεκινήσαμε να κερδίζουμε τον πόλεμο. Η πλειονότητα των Πολιτειών αυτών είχαν ήδη εγγράψει τις διακρίσεις στη νομοθεσία τους και τώρα, πλειοδοτώντας, τις θέσπισαν στο Σύνταγμά τους».

Σχόλια